WERKWIJZE

Mijn creatieve wereld: hoe ik jouw ideeën tot leven breng

Halloooo! Welkom op mijn ‘Werkwijze’ pagina, waar ik je een kijkje geef achter de schermen van mijn illustratieproces. Bij mij draait alles om het vertalen van jouw ideeën en mijn inspiratie naar levendige kunstwerken. Laat me je meenemen door mijn creatieve reis:

Het begin: het onderwerp en inspiratie

Het begint allemaal met het juiste onderwerp. Soms heb je een duidelijk beeld in gedachten, en dat is geweldig! Maar als dat niet het geval is, dan komt mijn creatieve brein graag in actie. Ik laat me inspireren door alles om me heen – van boeken tot de natuur en zelfs de avonturen van mijn trouwe hondjes, of de interessante mensen die over straat lopen. Mijn jarenlange ervaring helpt me moeiteloos ideeën te bedenken die perfect bij jouw visie passen.

De schetsfase: op papier zetten

Zodra het onderwerp is gekozen, ga ik aan de slag met schetsen. Soms gebruik ik traditionele potloodschetsen, soms ga ik meteen digitaal aan de slag. Het draait allemaal om het vangen van de essentie van het idee en het creëren van een solide basis voor het uiteindelijke kunstwerk.

Digitale uitwerking: kleur en detail

Na de schetsfase is het tijd voor de digitale uitwerking. Ik breng je illustratie tot leven met kleur en details. Mijn materialen zijn erg belangrijk in dit proces, en ik zorg ervoor dat elk element precies goed is voordat ik de finishing touch toevoeg. Ik werk met een iPad Pro en Apple Pencil en het programma waar ik in werk is ProCreate. Daarin heb ik een vast kleurenpallet en custom brushes samengesteld. Wanneer ik traditioneel werk maak dan werk ik met Van Gogh aquarelverf, Miya Himi plakkaatverf, Panart penselen, Penac vulpotloden en een Faber-Castell kleedgum.

Ook ik ben nooit uitgeleerd en heb dit jaar de Faber-Castell Black Edition kleurpotloden gekocht om mijn skillset mee uit te breiden. Ik schets graag in Royal Talens schetsboeken omdat die van goede kwaliteit zijn en betaalbaar. Als ik met waterverf aan de slag ga of wat serieuzer aan de slag ga dan voor mezelf schetsen gebruik ik graag papier dat ten minste 300 grams is. Dit omdat het stevig papier is en dat een mooi resultaat geeft, ook bij verven gaat het papier niet golven wat bij dunner papier wel het geval is.

Altijd blijven verbeteren: nacontrole en aanpassingen

Maar hier stopt het niet. Zelfs als ik denk dat een illustratie klaar is, blijf ik aandacht besteden aan de details. Er is altijd ruimte voor verbetering, en ik ben vastbesloten om het allerbeste resultaat te leveren. Dit zorgt er voor dat ik toch altijd iets wat langer bezig ben dan mijn planning, omdat ik wil dat het perfect is.

Het eindresultaat; digitaal of gedrukt

Je kan er voor kiezen om het digitale bestand aangeleverd te krijgen als pdf, jpg en/of png of we kijken samen naar een drukwerk dat past bij jouw wensen.

Klantgericht denken: jouw ideeën en mijn creativiteit

Als het om klantgericht werk gaat, luister ik goed naar jouw wensen. Als je een duidelijk idee hebt, dan zorgen we er samen voor dat het tot leven komt. Maar als je liever wat vrijheid aan mij overlaat, dan komt mijn creatieve geest graag naar voren. Jouw tevredenheid staat voorop, en ik ben hier om ervoor te zorgen dat het eindresultaat jouw verwachtingen overtreft.

Creatieve groei: passie en onophoudelijk oefenen

Dit alles komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ik tekende en schilderde al voordat ik kon praten. Ik hoor mensen vaak over talent praten, maar hier kan ik me niet in vinden. Ik heb uren, uren en nog eens uren geoefend om te komen waar ik ben en zal nooit uitgeleerd raken.

Dus, of je nu een specifiek project in gedachten hebt of gewoon graag iets moois wilt, ik sta klaar om met jou samen te werken en kunst te maken die jouw verhaal vertelt. Neem gerust contact met me op, en laten we samen aan de slag gaan!